Realisatie van concept tot

Het uitwerken van een idee tot een proof of concept en prototype.

Protoconcept

Heb je een idee wat je graag wilt realiseren tot een proof of concept of prototype? Dan kan Protoconcept wat voor je betekenen. In de praktijk moet je bij het ontwikkelen van een proof of concept en prototype vaak meerdere partijen inschakelen; software ontwikkelaar, PCB ontwerper, een 3D ontwerper, etc. Bij Protoconcept hoeft dit niet en kan het complete concept onder één dak gerealiseerd worden. Benieuwd of Protoconcept iets voor je kan betekenen? Dan kan je hier contact opnemen!

Software ontwikkeling

Een groot en belangrijk onderdeel van wat Protoconcept vaak voor klanten betekent is het ontwikkelen van software. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan firmware om domotica of robotica aan te sturen of software van een backend die in staat is sensor-data te ontvangen en op te slaan in een database.

app img
app img

Fysiek object

Het fysieke object is het uiterlijk van het prototype of proof of concept en houdt in de meeste gevallen de behuizing van de electronica in.

Het 3D model wordt ontworpen in 3D modelling software waarna dit ontwerp wordt uitgeprint met een 3D-printer. Eenmaal uitgeprint wordt het geheel geassembleerd en getest waarna het gereed is voor de klant.

Electronica of PCB design

Vaak moet een proof of concept of prototype voorzien worden van electronica zodat het geheel kan functioneren. In veel gevallen gebeurt dit met een microcontroller waarmee de electronica kan worden aangestuurd. Afhankelijk van de gewenste situatie kan dit variëren van het in elkaar solderen van electronica tot het ontwerpen van een PCB.

app img

© Prompt. All rights reserved. Crafted by Kevin Assen