Realisatie van concept tot

Zet je ideeën om in innovatieve prototypes.

Protoconcept

Heb je een idee dat je wilt omzetten in een proof of concept of prototype? Dan is Protoconcept de perfecte partner voor jou. In de praktijk vereist de ontwikkeling van een proof of concept en prototype vaak de samenwerking van meerdere partijen: softwareontwikkelaars, PCB-ontwerpers, 3D-ontwerpers, enzovoort. Bij Protoconcept is dit niet nodig; er wordt een complete oplossing onder één dak aangeboden. Softwareontwikkeling, PCB-design, 3D-behuizing ontwerpen en printen, Het volledige concept wordt gerealiseerd.

Benieuwd of Protoconcept iets voor je kan betekenen? Dan kan je hier contact opnemen!

Software ontwikkeling

Protoconcept is gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde software en firmware voor uiteenlopende toepassingen, waaronder robotica, domotica, IoT-apparatuur, het uitlezen en versturen van sensordata.

Er wordt gezorgd voor betrouwbare en efficiënte oplossingen die integreren met jouw hardware. Met de diepgaande kennis en ervaring brengt Protoconcept jouw idee of concept tot leven.

app img
app img

Ontwerp en printen 3D prototypes

Om snel tot een tastbaar prototype te komen, wordt gebruik gemaakt van 3D modelling software om een digitale representatie te creëren. Door middel van prototyping en feedbackrondes wordt het ontwerp snel geoptimaliseerd.

De verschillende iteraties aan de hand van de bovengenoemde feedbackrondes worden door een 3D printer geprint om tot een prototype te komen wat aan de wensen voldoet. Deze wordt vervolgens geheel geassembleerd en getest waarna het gereed is voor de klant

Electronica of PCB design

Om een prototype snel te laten functioneren, wordt er vaak gekozen om de eerste iteratie handmatig te solderen met een aantal losse electronica componenten. Deze aanpak zorgt ervoor dat er snel en flexibel wijzigingen aan te brengen zijn, wat essentieel is tijdens de vroege stadia van een prototype.

Zodra de hardware definitief is en alle functionaliteiten zijn gevalideerd, wordt er overgeschakeld naar het ontwerpen van een PCB. Eenmaal ontworpen wordt deze gefabriceerd, geassembleerd en gesoldeerd

app img

© Prompt. All rights reserved. Crafted by Kevin Assen